Vandaag 5 januari 2011 ben ik naar het Bovenwater gegaan om te zien wat er mogelijk was.
Het ijs was niet geweldig. De gesmolten en weer bevroren sneeuw resten lagen overal op het meer. Kortom het was behoorlijk bobbelig. Maar er stond ook een leuke wind. Op het weerstation Lelystad werd windkracht vier aangegeven. Daarmee moest het bobbelige ijs te bezeilen zijn. Er was ook al een DN-er gesignaleerd.

Met de al eerder opgebouwde ijszeiler Classic ben ik eerst het ijs op gegaan. Toen bleek dat er zeker achter op de kleine plas voldoende wind stond. Met deze ijszeiler kon ik een leuke snelheid halen. Ik ben zelfs nog een keer gekapzeisd door een onfortuinlijke oploefactie. Ik zat bij het overstag gaan iedere keer in de knoop met de grootschoot en de fokkeschoot. Daaraan heb ik het een en ander veranderd.


Toen bleek dat er best te zeilen was heb ik de Icetender opgebouwd. Deze heb ik getuigd met het 5,9 m zeil.

Intussen was Jeroen met Lars ook verschenen, die ik ingeseind had. Hiermee waren we met meerdere mensen bij het ijs, wat altijd een prettig idee is. Zij hebben de Blokart opgebouwd en op schaatsen gezet. Later is ook Anthony gekomen, die met de Classic nog een paar rondjes heeft gedraaid. Dit ging goed tot we met zijn tweeën zijn gaan zeilen en een schuiver hebben gemaakt, waarbij de helmstok is gebroken.

Ondanks het ruwe ijs konden we allemaal met een mooie gang over het ijs gaan. Als je door de ruwe plekken zeilde, stoof het ijs tegen je op. Je hoorde de ijszeilers over het ijs denderen, zelfs als ze aan de overkant aan het zeilen waren.

Voor de omstandigheden hadden we het beste ijs dat we konden krijgen. We hebben er veel plezier meegehad. Het verbaasde mij dat er niet meer ijszeilers opaf zijn gekomen. Alleen de eerder genoemde DN-er is gezien. Verder waren wij van de scouting zal ik maar zeggen de enigen op het ijs. Aan de dikte van het ijs heeft het niet gelegen, en aan de wind en de zon ook niet.smiley.